Duyurular

İşkur Özel İstihdam Bürosu Nedir?

Özel İstihdam Bürosu Nedir?

İş arayanları ve işverenleri buluşturan, iş arayanlar için çalışabilecekleri uygun işleri bularak işe yerleştirme konusunda aracılık yapan veya geçici iş ilişkileri kurmaya yarayan İş ve İşçi Bulma Kurumuna bağlı olarak tüzel kişilerin kurdukları bürolardır. Kanunlar çerçevesinde kurulan bürolar belli kurallar ve yasalara uygun olarak işlevini sürdürür. Özel istihdam bürosu nedir? Ne gibi faaliyetler yapar?

Özel İstihdam Bürosu Faaliyetleri Nelerdir?

İşveren ve işçi arasında bir köprü görevini görür, aracılık yapar. İş gücü piyasası ve istihdam arasında araştırmalar yapar gerekli hizmetleri yerine getirir. İstihdam gücünü geliştirebilmek adına mesleki eğitim programları düzenler ve eğitimli iş gücünü artırmaya yönelik çalışmalar yapar. Yetki alması şartıyla geçici iş ilişkileri kurabilir. Geçici iş ilişkisi kurarak hizmet verilmek istenirse, özel istihdam bürosunun aracılığıyla veya şirketler topluluğu altında farklı bir yerde yetkilendirmek suretiyle kurulabilir.

Özel İstihdam Bürosu Hangi Faaliyetleri Yapamaz?

Bürolar, kamu kurum ve kuruluşlarına kadro ve pozisyon alımlarında aracılık yapamazlar. Geçici iş ilişkisi yetkilendirmesi almış olsa dahi; toplu işçi çıkışı olan iş yerlerinde sekiz ay boyunca, kamu kurumlarında ve kuruluşlarında, yer altından maden çıkarılan iş yerlerinde kurulmaları yasaktır. Görev alanları kanunlarla belirlenmiş olan özel istihdam büroları bu kanunlar dışında hiç bir şekilde kurulamaz ve görev alamazlar.

İş Arayanlara Ve İşverenlere Kolaylık

Kuruma bağlı olarak görev yürüten bir istihdam bürosu olarak işverene ve işçiye büyük kolaylıklar sağlıyoruz. İş gücü potansiyelinin ne kadar fazla olduğu göz önüne alındığında açık iş pozisyonlarında doğru kişileri değerlendirmek için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Doğru pozisyona doğru kişiyi yerleştirerek her iki tarafı durumdan hoşnut etmek amacıyla hizmet veriyoruz. Açık pozisyonlar kurum aracılığıyla bizlere ulaştırılıyor ve gerekli iş gücünün istihdamını sağlıyoruz.

Bazı meslek gruplarında eğitim alınması gerekiyor, böyle durumlar için açmış olduğumuz eğitim programlarına katılım sağlayan kişilere eğitim veriyor ve kalifiye eleman yetiştiriyoruz. Program sonucunda herkes eğitimini almış olduğu işlerde çalışma imkanı buluyor. Kanunlar çerçevesinde yürüttüğümüz faaliyetlerimizde tek amacımız işveren ve iş gücü arasında bağ kurmak ve istihdamı güçlendirmektir.

Hakkında admin

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Oturma İzni Nasıl Alınır?

Oturma İzni Nasıl Alınır? Bir ülkede yaşamaya karar verdiğinizde o ülkede kalmak ve yaşayabilmek adına …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir