Duyurular

İş Gücü Piyasası

İş Gücü Piyasası

Dünyadaki bir çok kavramdan bahsedebilmek için ve makro düzeyde bir ekonomi içinde var olmak için olmazsa olmaz ögelerden bir tanesi de iş gücü piyasasıdır. Ekonominin makro faktörlerinden bir tanesi olması nedeniyle de bir çok değişkenden en fazla ve ilk etkilenen de iş gücü olmaktadır. Her ekonomik dalgalanma veya genişleme sonucunda ölçülen verilerden bir tanesinin de iş gücü olması bunun gerçeklik payını ortaya koyan en iyi örnektir.

İş Gücü Piyasası Nasıl İyileştirilir?

İş gücü piyasası etkilenmeler ve yaşanan kazalardan dolayı düzenlemelerin yapılması gereken en temel organdır. Sadece yaşanan iş kazaları raporlarına bile bakıldığında iş gücü piyasasının önemli derecede düzenlemeye ihtiyacı olduğu sonucuna varılabilir. Gereken güvenlik ve eğitimin sağlanmasına ek olarak ücret düzenlemeleri, emeklilik, çalışma koşulları gibi mikro ögelerin de üzerinde durulması şarttır. Bunun için her iş gücünü kapsayacak şekilde düzenlemeler yapmak daha sağlıklı iş gücü piyasasının oluşmasına imkan sağlar.

İşsizlik Fonu İle İş Gücü Piyasasına Destek

Uluslararası Çalışma Örgütü olarak bilinen be Nobel ödüllü bir kurumdan aktarılan uygulama örnekleri üzerinden giderek daha iyi bir işçi- işveren ilişkisi oluşturmaya çalışmak gerekir. İşsizlik Fonu bu uygulamalardan bir tanesidir. İşsizlik fonu işveren tarafından devlete ödenen ve işsiz kalan çalışanın haklarından mahrum kalmaması adına fon olarak değerlendirilen bir paradır. Bunun işsiz kalan kişiye aktarılmasında sorun yaşanmaması iş gücünün yeniden iş bulması ve iş gücü piyasasına dahil olması konusunda daha az zorlanmasına neden olur. Bunun için uygulamalar hayata geçirilmeli ve kontrol edilmelidir.

İşsizlik Sorunu İle Bozulan İş Gücü Piyasası

İşsizlik her ülkenin olduğu gibi Türkiye için de kanayan bir yara konumundadır. Her yıl artan eğitimli insan sayısı beraberinde üzerine eklenen başka bir işsiz kütlesini oluşturmaktadır. Bundan dolayı da iş gücü piyasası bozulan moraller ve hayaller neticesinde beyin göçlerine kadar uzanan bir sürece girer. Olmaması adına yapılması gereken işsizlikle alakalı yeni düzenlemelerin yapılmasıdır. İş gücü piyasasının bozulması halinde sağlam bir ekonomiden bahsetmek imkansız bir hal alır.

Hakkında admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir