Duyurular

Oturma İzni Nasıl Alınır?

Oturma İzni Nasıl Alınır?

Bir ülkede yaşamaya karar verdiğinizde o ülkede kalmak ve yaşayabilmek adına bir takım şartları yerine getirmeniz gerekir. İzin almanız ve kalmanızın onaylanması için de yine belli başlı kurumlara başvuru yapılması ile başlayan bir takım işlemler prosedürünün yerine getirilmesi şarttır. Yabancı olduğunuz yani vatandaşı olmadığınız bir ülkede kalabilmek için almanız gereken tezkereye isim olarak oturum izni denir. Oturum izni alış amacınıza bağlı olarak çeşitli isimler ile anılır ve bunlara bağlantılı olarak da başvuruları değişir. Online veya göç idaresine direkt şekilde başvuru gerektiren türleri vardır.

Türkiye İçin İzin Çeşitleri

Her ülkenin oturum izni için alınmasını talep ettiği evraklar ve izlenen prosedür farklı olmasına karşın Türkiye için yapılan işlemlerin bilinmesi faydalı olacaktır. Genelleme imkanı olmamasından dolayı öncelikle izin çeşitlerine bakmak ve ona göre başvurmak gerekecektir. Kısa dönem ikamet izni, aile ikamet izni, öğrenci ikamet izni, uzun dönem ikamet izni, insani ikamet izni, insan ticareti mağduru ikamet izni başlıkları altında toplanan çeşitler bulunur. Yapacağınız türe göre farklı evraklar talep edilebilme olasılığı olduğundan dolayı Göç İdarei bu konuda net bilgi verecektir.

Kurallar Nelerdir?

Genel anlamda başvuru sırasında istenen evraklar hakkında bilgi sahibi olmak işlemleri kısaltacaktır. Öncelikle 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğrafınızın olması şarttır. Pasaportunuzda yazan detayların Latin alfabesi ile okunabilmesi de bir başka aranan şarttır. Yeminli bir Tercüman tarafından çevirisini eklemeniz gerekebilir. Çocuklar için doğum belgesi istenebilir. İkamet izniniz boyunca ülkede gerçekleştireceğiniz sağlıkla veya diğer sosyal ihtiyaçlarla alakalı durumlar devlet tarafından karşılandığında bunu belirten bir yazınızın da olması gerekir. 18 yaşından küçük kişilerin anne ve babasından muvafakatname alması istenir. Bunlar genel olarak talep edilen evraklar olmakla birlikte ek olarak istenecek evraklar olması halinde toplanıp Göç İdaresi’ne başvuru yapılmalıdır.

İzin Almadan Ne Yapılamaz?

İkamet izni almadan kesin şekilde yabancı bir ülkede çalışmanız veya yaşamanız mümkün değildir. Pasaportunuzda vizeniz olsa bile turistik vize ile geldiğiniz bir ülkede çalışamazsınız. Yakalanınca da ömür boyu ülkeye alınmazsınız.

THE BREAKDOWN

DESIGN
DISPLAY
RECEPTION / CALL QUALITY
PERFORMANCE
SOFTWARE
BATTERY LIFE
ECOSYSTEM

Nice

Look, I can take you as far as Anchorhead. You can get a transport there to Mos Eisley or wherever you're going.

Buy it now
User Rating: 4.18 ( 9 votes)

Hakkında admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir